راهنمای دستکش های ایمنی و حفاظتی و خانگی

راهنمای دستکش های ایمنی و حفاظتی :دست یکی از مهم ترین اندام های بدن یک انسان است گرفتن اشیا و اجسام بزرگ و کوچک , لمس کردن , کمک به

غذا خوردن , نوشتن , و حتی دویدن و راه رفتن و برداشتن اشیا برزگ و کوچک با کمک این اندام موثر است.

حفاظت از این عضو مهم برای هر آدمی واجب بشمار می رود البته تمام اعضای بدن ما به شکلی مهم هستند و غفلت از حفاظت آنها  باعث صدمات

و لطماتی که گاه جبران ناپذیر است می شود .

بطور خلاصه خطراتی که دست را تهدید می کند بشرح ذیل  است .

  • جذب مواد مضر توسط پوست دست
  • سوختگی گرمایی و شیمیایی
  • خطرات الکتریکی
  • کوفتگی
  • سائیدگی ها
  • بریدگی ها
  • سوراخ شدگی ها
  • شکستگی
  • قطع عضو

کارفرما باید به نسبت کاری که انجام می دهد  همه لوازم ایمنی را برای جلوگیری از خطرات احتمالی برای کارگر فراهم آورد .از جمله این موارد

دستکش می باشد .

لوازم حفاظتی دست را می توان : انواع دستکش ایمنی که برای محافظت از دست در برابر تمامی موارد و برای همه کارها ساخته می شود

و محافظ انگشتان و همچنین دستکش های بلند برای حفاظت بیشتر که تا آرنج یا بازو ها را پوشش می دهد نام برد .

کارفرمایان و کارگران و کارکنان یک واحد صنعتی باید در تهیه و استفاده مداوم از وسایل ایمنی و حفاظتی استاندارد و درجه یک  اهتمام ورزدند.

همچنین باید تمامی روش ها و تمرینات کاری را برای رفع خطرات بکار بندند .

 

برای مثال حفاظ دستگاه ممکن است موجب پیشگیری از خطرات احتمالی کند و یا نصب یک مانع از قرار گرفتن دستان یک کارگر در منطقه برخورد

با تیغه اره رومیزی جلوگیری کند .

امروزه بر اساس اهمیت حفاظت از دست و دور کردن خطرات احتمالی انواع دستکش برای انواع کار بسته به محیط و شرایط کار ساخته می شود

انتخاب شرایط و خطرات احتمالی در  انتخاب دستکش مناسب موثر است و دستکش یک محیط کاری با شرایط متفاوت برای محیط دیگر مناسب

نمی باشد و نباید استفاده شود .

 

به طور کلی 4 گروه دستکش ایمنی داریم :

 

1 : دستکش های چرمی ؛ برزنت ؛ یا توری فلزی

2 : دستکش پارچه ای و پارچه ای آستر دار

3 : دستکش های مقاوم  در برابر مایعات و مواد شیمیایی

4 : دستکش های لاستیکی روکش دار

 

دستکش های ظرفشویی 

راهنمای دستکش های ایمنی ، حفاظتی ، خانگی         راهنمای دستکش های ایمنی ، حفاظتی ، خانگی

نوع دیگری از دستکش های ایمنی دستکش های ظرفشویی هستند که بطور متداول همه آن را می شناسند ماده اصلی شوینده ها و ضد عفونی و یا سفید

کننده ها و یا مایع ظرفشویی قلیایی و یا اسیدی است که هر دو از این مواد می تواند سبب تحریک و سوزش دست شود .

این تحریکات در طول زمان باعث خشکی و ترک و پیری در پوست شده و شکل زیبای دست شما را هم از بین میبرد و باعث بیماری پوستی می شود ، در نتیجه

هنگام کار باید از دستکش مناسب و استاندارد و هم اندازه دستتان استفاده کنید .

بعضی از افراد پس از هر کاری در آشپزخانه و پس از هر تماسی با مواد غذایی عادت دارند مرتب دست های خود را با مواد شوینده بشویند که این کار هم باعث

آسیب دیدن پوست و قرمزی ، سوزش ، خارش می شود .

رایج ترین مواد غذایی که با پوست ممکن است آسیب برساند و حساسیت زا باشد  موادی مانند گوجه فرنگی ، فلفل ، آب مرکبات ، سیر ، پیاز ، تربچه ، آناناس

، دارچین ، جوز هندی ، زنجبیل ، برگ بو ، وانبل می باشد البته بعضی از افراد هم هستند که به موادی غیر از این فهرست هم حساسیت دارند .

خساسیت این مواد خودش را بشکل التهابات پوستی و یا باد کردن  کف دست و انگشتان خودش را نشان می دهد . از این رو استفاده از دستکش لازم و

ضروری است .

                                             

 

یک دستکش خوب باید اندازه دست باشد نه گشاد و نه تنگ تا انگشتان به راحتی بتوانند فعالیت کنند و موجب آزردگی خاطر استفاده کننده نشود . دستکش

تنگ خون رسانی به کف دست و انگشتان را دچار اختلال می کند و دستکش گشاد هم فرد را وادار به نگه داشتن دستکش در دستش می کند و باعث کم

شدن تمرکز فرد و خستگی وی می شود .

سعی کنید برای دستکش ظرفشویی از دستکش ساق بلند استفاده کرده لبه دستکش تا بزنید تا آب و کف روی بازو یتان نریزد . ( عکس زیر )

پس از استفاده از دستکش ظرفشویی آنرا شسته خشک کرده و در دمای 25 درجه نگهداری کنید این کار باعث طول عمر دستکش ظرفشویی شما می شود

از تماس این دستکش ها با مواد نفتی ، روغنی ، و پارافین خودداری نمائید .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *